Премини към основното съдържание

Пътуващата фотоизложба, посветена на 130 годишнината на Българската статистика ще може да се разгледа в Народна библиотека „Иван Вазов”, Пловдив по случай 3 март

Публикувано на: 01.03.2010 - 18:13
По случай националния празник на Република България 3 март, пътуващата фотоизложба, посветена на 130-та годишнина от създаването на Българската статистика ще бъде експонирана в Народна библиотека „Иван Вазов”, гр. Пловдив.
Изложбата ще остане на разположение на читателите на Народна библиотека „Иван Вазов” до 12 март 2010 година.
25-те фотоса обхващат цялата история на статистиката в България и представят ценни статистически изследвания, издания, графики и карти, исторически документи. Сред снимките посетителите на изложбата ще намерят Указ №296 от 25 юни 1880 г. за създаването на Статистическо-организационно отделение при Министерството на финансите.
Изложбата е допълнена със статистически публикации, научни и учебни издания от фонда на Народната библиотека.
На 22 март, когато е празник на Велико Търново, пътуващата изложба ще бъде позиционирана в сградата на Общината на града.
Фотоизложбата се реализира по проект „Прозрачна и достъпна информация – прозрачна, достъпна и ефективна администрация”, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”, приоритетна ос „Добро управление”, подприоритет 1.2. „Прозрачна и почтена държавна администрация”, Бюджетна линия BG051PO002/08/1.2-04.