Участие

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

Във връзка със сложната епидемична обстановка в страната и трудностите, които възникват от нея в образователния процес, Ви информираме, че срокът за регистриране на Вашите отбори в Четвъртата европейска олимпиада по статистика за ученици се удължава до 10 януари 2021 година.

Надяваме се, че това ще даде възможност на много от Вас да се включат в състезанието, за да докажат отличните си знания и умения. Нека докажем, че българското образование е качествено и конкурентно!

Тестовете за първия кръг на статистическата олимпиада ще бъдат достъпни от 4 до 22 януари 2021 година.

Желаем Ви здраве и успешно представяне!

Екипът на НСИ

Скъпи ментори и участници в Европейската олимпиада по статистика за ученици 2021!

За да регистрирате отбора си, моля, отидете на: Регистрация

За достъп до Националния кръг моля, отидете на: Национален кръг

Достъп до втория етап

Ако сте се представили успешно на първия етап от националния кръг на Европейската олимпиада по статистика, ще получите достъп до втория етап. С името на отбора и паролата ще можете да проверите резултатите си от първия етап и да изтеглите тестовете в .pdf формат, където ще видите дадените от Вашия отбор отговори, както и верните отговори.

След като с името на отбора и паролата сте избрали опцията „Достъп до втория етап“, ще можете:

Презентацията трябва да бъде подготвена в PowerPoint и да не е по-голяма от 8 слайда, първият от които да съдържа информация за отбора. Всяка разработка, запазена като файл във формат .pdf не по-голям от 8 мегабайта, трябва да бъде качена на платформата в рамките на определения срок. Журито ще оценява само разработки, които могат да бъдат разпечатани във формат А4. Елементи като връзки към външно съдържание, вградени видеоклипове и т.н. няма да се разглеждат като част от работата и следователно няма да бъдат оценявани.

Изтеглянето на грамотата ще бъде възможно най-късно до края на втория етап от националния кръг. Моля да се съобразите с това изискване и да изтеглите грамотата си навреме.

Отборите ще имат възможност да качват техните презентации колкото пъти искат по време на втория етап, но всяко ново качване ще изтрива предишния файл.

Национален статистически институт | Адрес: ул. "П. Волов" № 2 София 1038, България | Е-поща: [email protected]