Премини към основното съдържание

Председателят на НСИ ще участва в Седмата среща на Комитета на Европейската статистическа система

Публикувано на: 17.11.2010 - 12:15
Председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева ще участва в Седмата среща на Комитета на Европейската статистическа система (ЕСС), която ще се проведе в Евростат, Люксембург на 18 ноември.
Дневният ред предвижда Комитетът да вземе решения по седем въпроса от областта на комитологията – проекти за регламенти в областта на статистиката на труда, здравеопазването, социалните помощи и трудовите злополуки.
На срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с бъдещото развитие на Европейската статистическа система – стратегическите приоритети при разработване на Годишната работна програма на Евростат 2012 г., работна програма и концептуална рамка за развитието на статистика на миграцията, ревизията на Европейската система от сметки (ESA 95). Ще бъде представен и доклад за напредъка в работата на Стратегическата група по комуникация и разпространение на информацията, в която активно участва и България. Предвижда се делегацията на Германия да направи презентация във връзка с домакинството на DGINS през 2011 г. Белгийското председателство ще направи преглед на развитието на европейското законодателство в областта на статистиката за периода юли-декември 2010 г. Делегацията на Унгария ще представи своите виждания за следващия шестмесечен период януари – юни 2011 г. по време на Унгарското председателство.