Премини към основното съдържание

Семинар по проект “Осигуряване на качеството в Националната статистическа система”

Публикувано на: 25.10.2010 - 11:00
На 22 октомври 2010 година в Националния статистически институт се проведе заключителен семинар на тема “Осигуряване на качеството в Националната статистическа система”, финансиран от НСИ и Евростат в рамките на договор No 80201.2009.006-2009.318.
Заместник-Председателят на Националния статистически институт д-р Гергана Михайлова откри форума и акцентира върху важността Националната статистическа система (НСС) да предоставя навременна и точна статистическа информация, спазвайки всички принципи на Кодекса на европейската статистическа практика.
Бяха представени резултатите от проект „Осигуряване на качеството в НСС”.
Интерес предизвика направената за първи път, в рамките НСС, самооценка за качеството на статистическата информация в България. Бяха представени и новите изисквания за качеството в Европейската статистическа система и бяха очертани дейностите по осигуряване на качеството в националната система в бъдеще.
Участие в семинара взеха експерти от Националния статистически институт, Българска народна банка, Национален осигурителен институт, Министерство на земеделието и храните, Агенция “Митници”, Национална агенция за приходите, Изпълнителна агенция по околна среда, Министерство на труда и социалната политика и Агенция по заетостта.