Премини към основното съдържание

Статистически справочник - Област Варна 2009

Публикувано на: 29.06.2010 - 15:52
Националният статистически институт и Териториално статистическо бюро – Варна имат удоволствието да предложат на потребителите, своето най-ново електронно издание – „Статистически справочник - Област Варна 2009”.
С издаването на настоящата публикация се представя актуална информация за демографското, икономическото и социалното развитие на област Варна. Включени са данни за: територията, климата, административно-териториалното деление, населението и демографските процеси, социалните характеристики и условията на живот, състоянието на околната среда, регионалните сметки, финансови и специфични показатели за основните икономически дейности в област Варна главно за 2008 година.
Справочникът е с нов дизайн и е оформен тематично в 20 раздела. Първият е общ и включва основни показатели, характеризиращи развитието на област Варна за периода 2004 – 2008 година. Към всеки раздел има въвеждащ текст с методологични бележки.
За голяма част от показателите е възможно, при необходимост, обвързване с данните поместени в предходни публикации на ТСБ-Варна и в изданията на НСИ. Това позволява формиране на дълги динамични редове и дава възможност за териториални сравнения на национално и регионално ниво.
Публикуваните данни, в съответствие с административно-териториалното деление на България, са на ниво област, а където е възможно и на ниво община.
Справочникът представлява интерес както за държавните и местните органи на управление, научните работници и специалистите в областта на регионалното развитие и планиране, така и за по-широк кръг потребители – студенти, ученици, граждани.
 
Цена на електронното издание (CD): 10.00 лева
 
Изданието може да бъде закупено в:
• Териториално статистическо бюро – Варна, бул. „Сливница” № 191, ет.6, стая 601, отдел „Административно и информационно обслужване”, тел: (52) 575-216; e-mail: [email protected]
 
Заплащането се извършва по следния ред:
В брой
В Териториално статистическо бюро – Варна, бул. „Сливница” № 191, ет.6, стая 601, отдел „Административно и информационно обслужване”.
По банков път
Банкова сметка на ТСБ - Варна
IBAN: BG79 TTBB 9400 3115 0687 98
BIC: TTBB BG22
“Сосиете Женерал Експресбанк” АД – Варна