Премини към основното съдържание

Издания на Териториално статистическо бюро - Русе

Публикувано на: 27.04.2006 - 16:15
Националният статистически институт предлага на вниманието на потребителите на статистическа информация следните регионални издания на Териториално статистическо бюро - Русе:
 
Състояние, тенденции и проблеми в преработващата промишленост на област Русе
Най-новото електронно издание съдържа богата информация за основните показатели, отразяващи динамиката в развитието на промишлените подсектори за периода 1999 - 2004 г. и производството на основни промишлени продукти на територията на областта. Предложеният статистически анализ представлява своеобразна диагностика на протичащите процеси в традиционно важния за областта икономически сектор. Направен е swot-анализ на предприятията, очертани са инициираните от стопанските ръководители проблеми и са отбелязани техните предложения, анализирани са факторите, влияещи задържащо върху промишлеността.
Цена на електронното издание - 7.20 лв.
 
Русе - 2005 (CD)
Електронното издание предлага информация за територията и административно-териториалното устройство на област Русе. Публикувани са данни за социално-икономическото състояние през периода 2002 - 2004 година: основни икономически показатели, население, здравеопазване, труд, доходи, разходи и потребление на домакинствата, социално подпомагане, образование, правосъдие, туризъм, жилищен фонд и селско стопанство. Значителна част от предложените статистически данни са дезагрегирани до ниво община.
Цена на електронното издание - 6.00 лв.
 
Здравеопазване - 2005
Новото електронно издание съдържа богата информация за демографското развитие, заболеваемостта на населението, ресурсите на здравеопазването, медицинския персонал, дейността на центровете за спешна медицинска помощ и стационарите на лечебните заведения. Статистическите данни обхващат периода 1999 - 2004 година.
Публикувани са данни общо за страната и за област Русе.
Цена на електронното издание - 6.00 лв.
 
Статистически сборник на област Русе - 2004 (CD)
Изданието предлага разнообразна информация за демографското и социално-икономическото развитие на областта за периода 1999-2003 година. Публикуваните данни характеризират областната икономика по отделни отрасли. Публикацията предлага и данни на национално и регионално ниво (Северен централен район за планиране). Предложената информация е полезна и леснодостъпна както за специалисти, така и за широката общественост.
Цена на електронното издание - 9.60 лв.
 
Русе - 2004 (брошура)
Оформена като регионален минисправочник, брошурата е структурирана в раздели, съдържащи информация за географските характеристики на областта, населението, здравеопазването, доходите, разходите и потреблението на домакинствата, социалното осигуряване, образованието, правосъдието, туризма и основните икономически резултати. По-голямата част от разделите предлагат официални статистически данни до ниво община.
Цена на електронното издание - 4.80 лв.
 
Околната среда - състояние, проблеми, перспективи
Публикацията предлага богата сравнителна информация за състоянието, замърсяването, опазването и възстановяването на околната среда за периода 1997-2003 година. Включените показатели са предложени в три разреза: национален, район за планиране и област. Анализирана е динамиката в компонентите на околната среда и факторите, които й въздействат.
Цена на електронното издание - 4.80 лв.
 
Престъпления и осъдени лица
Изданието предлага интерпретация на статистическите резултати, свързани с осъдената престъпност в три разреза - България, район за планиране и област Русе. Проследени са в динамика структурата, вътрешните връзки и тенденциите в развитието на престъпността в периода 1997-2004 година.
Цена на електронното издание - 4.80 лв.
 
Изданията могат да бъдат закупени в:
Териториално статистическо бюро - Русе, ул. "Църковна независимост" № 16
Териториално статистическото бюро - Русе, предлага разнообразни услуги, свързани с разпространението на статистическа информация: можете да получите актуални данни за индекса на потребителските цени, заетостта, работната заплата, конкретната икономическа активност на стопанските субекти и динамиката в развитието на демографските и социално-икономически процеси на територията на областта и страната. По заявки могат да бъдат изготвени аналитични материали, обзори и да се организират изследвания по зададена от потребителите тема.