Премини към основното съдържание

Главен експерт в отдел „Информационна и комуникационна инфраструктура“, дирекция „Информационни системи и инфраструктура“ в ЦУ на НСИ

Публикуван на: 18.04.2024 г.
Краен срок за подаване на документи: 02.05.2024 г.

ОБЯВЛЕНИЕ

Национален статистически институт (НСИ) – гр. София, ул. „Панайот Волов” № 2, на основание чл. 10а от Закона за държавния служител, чл. 14 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители и Заповед № РД-05-269/18.04.2024 г. на председателя на НСИ

Обявява:

I. Конкурс за длъжността „главен експерт“ в отдел „Информационна и комуникационна инфраструктура“, дирекция „Информационни системи и инфраструктура“ в централно управление (ЦУ) на НСИ.

II. Минимални и специфични изисквания, предвидени в нормативни актове за заемане на длъжността:
1. Минимална образователно-квалификационна степен – бакалавър;
2. Професионален опит – 3 години или ранг IV младши.

III. Допълнителни изисквания:
1. Професионална област – Информационна техника, информационни и комуникационни технологии, компютърни мрежи и комуникации, електронна и изчислителна техника, автоматизация, технически и инженерни специалности; 
2. Допълнителна квалификация/обучение:
– Windows/Linux сървъри, Активна директория, MS Exchange сървъри, IIS, SQL, VMware; 
– Английски език на работно ниво.

IV. Начин на провеждане на конкурса – решаване на тест за познания от професионалната област на длъжността и относно администрацията, и интервю.

V. Българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.

VI. Кандидатите за участие в конкурса следва да представят документи, както следва:
1. заявление по образец, съгласно Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители;
2. декларация от лицето за неговото гражданство, както и за обстоятелствата, че е пълнолетно, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;     
3. копия от документи за придобитата образователно-квалификационна степен и допълнителна квалификация (ако дипломата на кандидата за придобито в Република България образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател на дипломата, а ако документът за признаване на придобитото в чужбина образование е вписан в регистрите за академично признаване на Националния център за информация и документация, в заявлението се посочват номер, дата и издател на документа за признаване, като копие на диплома не се прилага);
4. копия от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит или придобит ранг. 

VІI. Документите за участие се представят от кандидатите лично или чрез пълномощник (с пълномощно в съответствие с Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от  НПКПМДСл) всеки работен ден  от 9:00 до 17:30 часа в сградата на Националния статистически институт, София, ул. „Панайот Волов“ № 2, ниско тяло, етаж 4, стая 418. 
Документите може да бъдат подадени и по електронен път на адрес: [email protected], като заявлението по чл. 17, ал. 2 от НПКПМДСл и декларацията по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл - задължително се подписват от кандидатите с електронен подпис. 

VIII. Срокът за приемане на документите е до 14 /четиринадесет/ дни след публикуване на обявлението за провеждане на конкурса.
При подаване на документите лично или чрез пълномощник кандидатите се запознават на място с длъжностната характеристика на конкурсната длъжност и пречките за назначаване, посочени в чл. 7, ал. 2 от ЗДСл. При подаване на документите по електронен път кандидатите получават длъжностната характеристика и информацията за пречките за назначаване, посочени в чл. 7, ал. 2 от ЗДСл, на посочения от тях е-mail.

IX. Списъците и всички други съобщения във връзка с конкурса ще се обявят на интернет страницата на НСИ и на информационното табло на НСИ.

X. Кратко описание на длъжността:
Системно администриране и поддържане на информационна система и корпоративна мрежа на НСИ, управление на виртуалната платформа, инсталиране на базов и приложен софтуер на ПК в ЦУ на НСИ.
Хардуерно и софтуерно съпровождане на компютърна и периферна техника, диагностика и ремонт.
Даване на консултации по експлоатационната дейност.
Консултиране и подпомагане дейността на служителите на НСИ – ЦУ и администраторите в ТСБ.
Спазва изискванията по стандарт ISO 9001 Системи за управлeние на качеството и Стандарт  ISO 27001 Система за управлeние на сигурността на информацията.

Ние Ви предлагаме:
• Възможност за професионално развитие и придобиване на разнообразни нови знания и умения в институция с дългогодишна история и традиции;
• Възможност за получаване на допълнително възнаграждение при участие в национални и международни проекти;
• Допълнително възнаграждение за постигнати резултати;
• Допълнителен платен годишен отпуск;
• Средства за представително облекло и др. 
Ако сме Ви заинтригували и припознавате себе си в изложеното по-горе, можете да станете ценна част от екипа на Националния статистически институт.

XI. Размер на основната месечна заплата за длъжността – 2300 лв.
Индивидуалната основна месечна заплата на спечелилия конкурса кандидат се определя от органа по назначаването, в рамките на минималния и максималния размер на основната месечна заплата, като се отчита нивото на заеманата длъжност, изискванията за нейното заемане съгласно Закона за държавния служител, Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация и Вътрешните правила за работната заплата в НСИ.