Премини към основното съдържание

Главен експерт в отдел „Човешки ресурси“, дирекция „Обща администрация“ в ЦУ на НСИ

Публикуван на: 16.04.2024 г.

Окончателен резултат

Класиране на кандидатите в конкурс за длъжността „главен експерт” в отдел „Човешки ресурси”, дирекция „Обща администрация“, централно управление (ЦУ) на Националния статистически институт (НСИ)

 

На основание чл. 44, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, Националният статистически институт публикува информация за класирането в конкурса за длъжност „главен експерт” в отдел „Човешки ресурси”, дирекция „Обща администрация“, ЦУ на НСИ:

Първо място: Елизабета Стефанова Спасова

Второ място: Цветелина Атанасова Чешмеджиева

Трето място: Вяра Идакиева Стоянова

 

 

Публикуван на: 03.04.2024 г.

СПИСЪК

на допуснатите кандидати до участие в конкурса за длъжността „Главен експерт” в отдел „Човешки ресурси”, дирекция „Обща администрация“ при централно управление (ЦУ) на Националния статистически институт (НСИ)     

На основание чл. 20, чл. 21, чл. 33, ал. 1 т. 1 и чл. 36 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители и съгласно протокол № КО-215 от 03.04.2024 г. на конкурсната комисия, определена със заповед № РД-05-231/01.04.2024 г. на председателя на Националния статистически институт (НСИ), до участие в конкурса се допускат следните кандидати:

Име, презиме и фамилия

1.

Елизабета Стефанова Спасова

2.

Вяра Идакиева Стоянова

3.

Георги Йорданов Рашев

4.

Цветелина Атанасова Чешмеджиева

5.

Анелия Борисова Александрова

Посочените кандидати трябва да се явят за решаване на тест на 16.04.2024 г. от 10.00 часа в сградата на НСИ, ул. “П. Волов” № 2, партер, зала „Пресцентър”.

Допуснатите кандидати следва да представят документ за самоличност преди провеждане на конкурса.

Интервюто с кандидатите, успешно издържали теста ще се проведе на 16.04.2024 г. от 11.30 часа в сградата на НСИ, ул. “П. Волов” № 2, зала „Пресцентър”.

В теста ще бъдат включени въпроси, свързани с устройството и функционирането на администрацията, специализирани въпроси, свързани с функциите на длъжността.

Комисията прие с протокол № КО-215 от 03.04.2024 г. следната процедура за протичането на конкурса, включваща системата за определяне на резултатите и минималния резултат, при който кандидатът се счита за успешно издържал теста и интервюто:

1. Конкурсната комисия разработва три различни варианта на тест със затворени въпроси. В теста ще бъдат включени въпроси, свързани с устройството и функционирането на администрацията, специализирани въпроси, свързани с функциите на длъжността. Времето за провеждане на теста е 45 минути, като началото и краят се определят от комисията и се обявяват от председателя преди началото на теста. Конкурсната комисия осигурява тестове с печата на НСИ и пликове (голям и малък формат), в които кандидатът следва да сложи решения тест и специален формуляр, в който да попълни имената си, e-mail и телефон за връзка. Комисията определя един или няколко от своите членове, в зависимост от броя на кандидатите, за проверители. Всеки отделен вариант на теста съдържа 25 затворени въпроси с един възможен верен отговор.

Тестът се попълва с химикал, пишещ син цвят. Правилният отговор на всеки въпрос се маркира с кръгче „О“ върху буквата. Ако кандидатът прецени, че е отбелязал грешен отговор, то трябва да маркира грешния отговор с „Х“ и да отбележи верния отговор отново с кръгче „О“. За неверни ще бъдат приемани отговори на въпроси, при които не е маркиран нито един от възможните отговори, и въпроси, при които са маркирани като верни повече от един отговор. Не се допуска задраскване, удебеляване и поставяне на отличителни знаци върху теста. При наличие на такива резултатите  ще се анулират и тестът ще се счита за невалиден.

Системата за определяне на резултатите при извършване на проверката са:

  • минимален резултат, съгласно чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, за успешно издържан тест – оценка 4, която се получава при 15 верни отговора
    • при 16 верни отговора – 4,10
    • при 17 верни отговора – 4,20
    • при 18 верни отговора – 4,30
    • при 19 верни отговора – 4,40
    • при 20 верни отговора – 4,50
    • при 21 верни отговора – 4,60
    • при 22 верни отговора – 4,70
    • при 23 верни отговора – 4,80                                            
    • при 24 верни отговора – 4,90
    • при 25 верни отговора – 5.00

Полученият резултат от теста се умножава с коефициент 3, определен съгласно чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

2. Ако кандидатът е постигнал минимален резултат на теста, се допуска до интервю. Всеки член на комисията попълва формуляр, съгласно Приложение № 5 към чл. 42, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, в който преценява отговорите по 5-степенна скала. Оценката ще бъде средноаритметична от оценките на членовете на комисията. Минимален резултат, съгласно чл. 42, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, при който кандидатът ще се счита за успешно издържал интервюто, е средноаритметична оценка не по-ниска от 4.

3. Всеки формуляр следва да е подписан от кандидата преди интервюто, като ще има формуляр за всеки член от комисията. Резултатът от провеждането на интервюто се умножава с коефициент 5.

4. Окончателният резултат от конкурса представлява сбор от резултатите, получени при провеждането на теста и интервюто, умножени с коефициентите, определени съгласно чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

5. Окончателните резултати се оформят във формуляр, съгласно Приложение № 8 към чл. 43, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

 

При подготовката за конкурса могат да бъдат ползвани следните информационни източници:

  1. Закон за статистиката;
  2. Закон за държавния служител;
  3. Закон за националния архивен фонд;
  4. Наредба за реда за организирането, обработването, експертизата, съхранението и използването на документите в учрежденските архиви на държавните и общинските институции (приета с ПМС № 67/28.3.2024 г.);
  5. Устройствен правилник на Националния статистически институт

 

 Дата: 03.04.2024 г.                                                  Председател на комисията: /п/
                                                                                                                       Милко Пецанков

 

СПИСЪК

на недопуснатите кандидати до конкурса за длъжността „Главен експерт” в отдел „Човешки ресурси”, дирекция „Обща администрация“ при централно управление (ЦУ) на Националния статистически институт (НСИ)

На основание чл. 20, чл. 21 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДСл) и съгласно протокол № КО-215 от 03.04.2024 г. на конкурсната комисия, определена със заповед РД-05-231/01.04.2024 г. на председателя на Националния статистически институт (НСИ), до участие в конкурса не се допуска кандидатът:

Име, презиме и фамилия

Основания за недопускане

1.

Иванка Огнянова Христова

Представените документи не удостоверяват изпълнението на минималното изискване за професионален опит или придобит ранг съгласно чл.10в от ЗДСл, чл. 20, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители и чл. 2, ал. 2 от Наредбата за прилагане на Класификатора на длъжностите в администрацията.

 

  Дата: 03.04.2024 г.                                                Председател на комисията: /п/
                                                                                                                       Милко Пецанков