Премини към основното съдържание

Индекси на оборота в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” през август 2022 година

Публикувано на: 10.10.2022 - 11:00

През август 2022 г. се наблюдава нарастване на оборота с 1.0% в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ спрямо предходния месец по съпоставими цени. Данните са предварителни и сезонно изгладени.

Увеличение е отчетено в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 6.5%, при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.1% и при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.5%.

Оборотът в търговията на дребно нараства с 2.1% през август 2022 г. спрямо същия месец на 2021 г. въз основа на календарно изгладени данни.

Увеличение е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (със 7.7%) и при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 4.4%), докато при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия е отчетено намаление (с 3.9%) в сравнение със същия месец на 2021 година.

Прессъобщение