Светът на статистиката

Кралското статистическо дружество спонсорира конкурс за есе, написано от млади статистици

Втори съвместно спонсориран от младите статистици на Кралското статистическо дружество (RSS) и списание Significance конкурс за написване на есе ще отбележи Международната година на статистиката. Първият конкурс с 24 участници, проведен през 2012 г., е имал изключителен успех и четири есета са били публикувани в списанието. Всеки е добре дошъл да участва независимо от членството си. Единственото условие е участникът да е „млад” (в смисъл на кариера, а не на възраст), т.е. трябва да е студент или да е в първите десет години от кариерата си. Организаторите предлагат, преди да седнете и да напишете своята статия, да прочетете спечелилото миналата година есе и класираното на второ място, за да научите повече за писането на конкуренцията и за това как да се открои представената статия. В светлината на успеха на конкурса миналата година спонсорите окуражават повече млади писатели да се заемат с писане!

Предложенията трябва да бъдат изпратени чрез електронната поща до [email protected] като текст, Word файл или като PDF. Крайният срок е 1 юни т.г.

Significance се издава съвместно от RSS и Американската статистическа асоциация и е предназначено за всеки, който има интереси в областта на статистиката и анализа и интерпретацията на данните.

Категория: Конкурси