Международна конференция

От 12 до 14 ноември 2008 г. в София се проведе международна конференция на тема: “Глобализация и управление на информационните ресурси – „София 2008”, под патронажа на г-н Георги Пирински, Председател на Народното събрание на Република България.

Библиотечните специалисти Антоанета Парушева и Соня Златанова представиха доклад и мултимедийна презентация на тема: „Електронната библиотека на НСИ: Статистическата информация в дигитален формат”.

В срещата участваха експерти и учени в областта на управлението на информационните ресурси, инфраструктура и информационната политика от 30 страни от САЩ, Европа, Азия, Африка.

Гост-лектор на конференцията беше Монсеньор Чезаре Пазини, Префект на Ватиканската Апостолическа библиотека, който изнесе публична реч в Аулата на Софийския университет на тема: „Ватиканската библиотека: между миналото и бъдещето”.

Форумът беше организиран за пети пореден път от Департамента по библиотечен и информационен мениджмънт към Държавния университет Емпория, Канзас, САЩ, Катедрата по библиотекознание, научна информация и културна политика при Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Народната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” и Съюзът на библиотечните и информационните работници (СБИР).

http://slim.emporia.edu/globenet/Sofia2008/