Премини към основното съдържание

Външна търговия на Република България 2009

Публикувано на: 16.10.2009 - 14:29
Излезе годишната електронна публикация на Националния статистически институт „Външна търговия на Република България 2009”, която съдържа богата информация за износа и вноса на България през 2008 година.
 
Изданието е структурирано в три основни раздела:
 
Първи раздел - Основни данни
Този раздел предлага информация за: стокообмена на България за период от 25 години, търговията с Европейския съюз, данните за износа и вноса по основни стоки, броя на търговските партньори на страната и броя на фирмите, осъществявали износ и внос на стоки, както и разпределение на стоковите потоци по видове транспорт за 2008 година. Данните по SITC, рев. 4 са представени по основни икономически зони. Включена е и информация за индексите на цените на износа и вноса.
 
Втори раздел - Износ и внос по Комбинираната номенклатура
Разделът съдържа информация за износа и вноса на стоки, групирани по глави и раздели на Комбинираната номенклатура. За отделните стокови групи са посочени и страните, с които основно се търгуват стоките от съответната група.
 
Трети раздел - Износ и внос по SITC и страни
Представена е информация за 106 страни, с всяка от които България има стокообмен за над 6 млн. лева. За всяка страна е представена информация за търгуваните стоки, групирани по сектори и раздели на Стандартната външнотърговска класификация.
 
Цена на изданието: 15.00 лева
 
Изданието може да бъде закупено в:
• Книжарницата на НСИ на ул. "П. Волов" № 2, гр. София 1038.
• Териториалните статистически бюра на НСИ в областните центрове.
 
Заплащането се извършва по следния ред:
В брой - в книжарницата на НСИ,
гр. София 1038, ул. „П. Волов” № 2.
По банков път
Банкова сметка на НСИ
IBAN: BG84 BNBG 9661 3000 1190 01
BIC: BNBGBGSD
БНБ - СОФИЯ 
 
Статистическа област