Премини към основното съдържание

Образование в Република България 2012

Публикувано на: 14.12.2012 - 10:41
Националният статистически институт предлага на потребителите на статистическа информация годишната двуезична (на български и английски език) електронна публикация „Образование в Република България 2012”.
Публикацията съдържа основни данни от провежданите пет ежегодни изчерпателни статистически изследвания, характеризиращи дейността на образователните институции в България за периода 2007/2008 - 2011/2012 учебни години.
В изданието са включени данни за детските градини, учебните заведения, учащите в различните видове училища, учителите, новоприетите, студентите - български граждани и чужденци, завършилите основно, средно и висше образование, преподавателския състав по научни звания, докторантите по тесни области и други.
Основните методологични положения на статистиката на образованието са съобразени с Международната стандартна класификация на образованието, ревизия 1997 г. (ISCED ’97), и съпътстващите я методически ръководства.
Информацията е систематизирана в два раздела - „Общ преглед” и „Регионален преглед”. Административно-териториалните единици „области” са представени съгласно Закона за административно-териториалното устройство на Република България, а териториалните единици за статистически цели - „статистически зони” и „статистически райони” - съгласно Класификацията на териториалните единици за статистически цели в България, която кореспондира с класификацията NUTS на Евростат.
 
Цена на CD: 15.00 лева.
 
Изданието може да бъде закупено в:
• Библиотеката на НСИ на ул. „П. Волов” № 2, гр. София 1038.
• Териториалните статистически бюра на НСИ в областните центрове.
 
Заплащането се извършва по следния ред:
В брой - в библиотеката на НСИ
гр. София 1038, ул. „П. Волов” № 2
По банков път
Банкова сметка на НСИ
IBAN: BG84 BNBG 9661 3000 1190 01
BIC: BNBGBGSD
БНБ – СОФИЯ