Премини към основното съдържание

Отчет за висшето образование по състояние към 15.11.2022 година

Статистически електронен формуляр „Отчет за висшето образование за образователно-квалификационни степени „магистър”, „бакалавър” и „професионален бакалавър” по състояние към 15.11.2022 година” може да изтеглите от тук и указания за неговото попълване от тук.

За правилното функциониране на формуляра е необходимо той да бъде разархивиран директно на диск 'С:' на компютъра. В случай, че диск ‘C:’ е недостъпен, може да изтеглите от тук версия на електронния формуляр, предназначена за диск ‘D:’ на компютъра.

Със статистическия електронен формуляр „Отчет за висшето образование” се събират данни за учебната дейност на висшите училища (университети, специализирани висши училища и техните филиали и колежи).

Събирането на информацията е във връзка с изпълнението на Регламент (ЕС) № 912/2013 на Комисията от 23 септември 2013 година.

Срокът за получаване на попълнените формуляри от висшите училища в съответните отдели „Статистически изследвания“ по електронна поща е 09.12.2022 г. Списък на имейлите им може да откриете тук.

По въпроси, свързани с методологията на изследването и работа с електронния формуляр, моля да се обръщате към:
      г-жа Елена Цанкова
      държавен експерт
      отдел „Статистика на образованието и културата“ на НСИ
      имейл: [email protected]
      телефон: +359 2 9857 511
 
      г-н Свилен Кателиев
      началник на отдел „Статистика на образованието и културата“, НСИ
      имейл: [email protected]
      телефон: +359 2 9857 469