За да виждате този флаш Ви е нужен
Adobe Flash Player версия 8 или по-висока!

Get Adobe Flash player


Председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева и главният секретар Цветан Нанов на посещение в Шумен и Разград


Председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева и главният секретар Цветан Нанов на посещение в Шумен и Разград11 Февруари 2011 г.

След официалното откриване на втория етап от Преброяване 2011 председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева и главният секретар Цветан Нанов се срещнаха с кмета на Шумен Красимир Костов и областния управител на Шуменска област Димитър Александров. Беше обсъдено преброяването на населението по интернет, което имаше голям успех в цялата страна. Поставени бяха въпроси и за започналия втори етап от кампанията - класическото преброяване с преброители.
На пресконференция, на която присъстваха директорът на Териториалното статистическо бюро г-жа Атанасула Настева и г-н Александров, г-жа Коцева информира медиите, че всеки втори шуменец се преброил по интернет и отбеляза, че още сега има голям интерес към информацията, която ще бъде получена след Преброяване 2011, не само от страна на правителството, но и от бизнеса, международни организации и др. Тя благодари на общинската и областната администрация за съдействието при подготовката и осъществяването на преброяването и на хората за отзивчивостта и за това, че приеха преброяването на населението като национална кауза.
По време на пресконференцията председателят на НСИ подари флаш-памет на 13-годишния тийнейджър Венцислав Тончев, който преброил по интернет семейството си и много свои роднини.
Обиколката на председателя и главния секретар на НСИ в североизточна България продължи с посещение в Разград, където те се срещнаха с областния управител д-р Валентин Василев и кмета на града г-н Денчо Бояджиев. Основна тема на разговорите беше успешното провеждане на електронното преброяване и доброто взаимодействие между институциите. Домакините обърнаха внимание на необходимостта за местната власт от актуална и достоверна статистическа информация.


Картинка 1.01MB Снимка

назад

Преброяване 2011 население
Електронно преброяване
 Пробно преброяване 2010
ЕС преброяване 2011
Преброяване 2001 - резултати