Премини към основното съдържание

Посещение на делегация на Статистическата служба на Полша

Публикувано на: 19.03.2010 - 10:51
Делегация на Статистическата служба на Полша, водена от нейния председател г-н Юзеф Оленски, ще посети Националният статистически институт в България от 21 до 24 март 2010 година. В делегацията ще участват и директорите на Териториалните статистически бюра в Краков и Вроцлав, г-н Кршиштоф Якобик и г-н Станислав Камински, и началника на международния отдел г-н Марек Мрочковски.
Целта на официалното посещение е да се задълбочи двустранното сътрудничество между статистическите институти и да се обмени опит в областта на събирането, производството и разпространението на статистическа информация на национално и регионално ниво, както и по отношение на развитието на националните статистически системи, като част от Европейската и световната статистическа система.
На 23 март 2010 година на официалната среща на делегацията с директорите и началниците на отдели в Централно управление на НСИ г-жа Мариана Коцева ще направи презентация на тема „Перспективи и предизвикателства пред Националната статистическа система на България”. Г-н Юзеф Оленски ще представи дейността на Статистическата служба на Полша и основни проекти, върху които работи полската статистика.