Премини към основното съдържание

Откриване на Подпомагащ център – Варна

Публикувано на: 27.08.2010 - 15:00
На 30 август 2010 година започва работа Подпомагащ център – Варна. Центърът ще оказва подкрепа по време на пробното преброяване на населението и жилищния фонд, като приема входящи повиквания от цялата страна. Ще осигурява техническа и методологическа помощ, както на преброителите, така и на преброяващите се по Интернет. Ще участва активно при изпробване на инструментариума за Преброяването чрез създаване на база с често задавани въпроси или възникнали проблеми с възможност за генериране на незабавни отговори.
Официалното откриване на Подпомагащия център ще бъде на 30.08.2010 г. (понеделник) от 10.30 ч. в Териториално статистическо бюро – Варна, бул.”Сливница” 191, етаж 5.
На събитието ще присъстват председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева, областният управител на област Варна Данчо Симеонов, представители на община Варна, районните кметове на гр. Варна и гости.
От 1 до 14 септември 2010 г. в областите Велико Търново, Плевен и Стара Загора ще се проведе пробно преброяване на населението и жилищния фонд. Основната цел е да се експериментира разработения инструментариум - преброителни карти, инструкции, номенклатури и класификатори; тестване на самата организация на преброяването и получаване на предварителна представа за броя на лицата, които ще използват възможностите на глобалната мрежа Интернет за попълване на електронна преброителна карта. За първи път в България ще се проведе преброяване по Интернет. От 8.00 часа на 1 септември до 08.00 часа на 7 септември всеки на територията на страната ще може да преброи пробно себе си и семейството си по Интернет.
Изчерпателното Преброяване на населението и жилищния фонд за цялата страна ще се проведе през м. март 2011 година.