Премини към основното съдържание

Плевен, Велико Търново и Стара Загора се подготвят за пробно преброяване

Публикувано на: 13.08.2010 - 11:20
По инициатива на Националния статистически институт се проведоха три работни срещи в градовете Плевен, Велико Търново и Стара Загора. В тези областни центрове и още няколко по-малки населени места: с. Гривица /обл. Плевен/, гр.Дебелец /обл. Велико Търново/, с.Гъбарево и с.Копринка /обл. Стара Загора/, ще се проведе пробно преброяване на населението и жилищния фонд от 1-ви до 14 септември 2010 г.
Работната група на НСИ, включваща и.д. Главния секретар Цветан Нанов и представители на Пресцентъра, се срещнаха от 10 до 12 август 2010 г. със зам. областни управители, секретари на общини, кметове на малките населени места, пресаташета, директорите на Териториалните статистически бюра и други служители, които ще вземат участие в осъществяване на пробното преброяване.
И на трите работни срещи бяха обсъдени въпроси, свързани с организационно-техническото и информационно обезпечаване, за да се осигури информираност на гражданите и медиите за всички етапи на пробното преброяване. Особено внимание се обърна на задачата да се популяризира възможността за преброяване по електронен път чрез интернет, която ще се реализира за първи път в България.