Премини към основното съдържание

Сливенска област в числа 2004

Публикувано на: 20.03.2006 - 15:07
Националният статистически институт и Териториално статистическо бюро - Сливен, представят на вниманието на потребителите на статистическа информация поредното годишно издание "Сливенска област в числа 2004", печатно и на електронен носител. Публикацията съдържа актуална статистическа информация за демографското, икономическото и социалното развитие на Сливенска област през 2004 година. Представената информация в изданието характеризира областната икономика на регионално ниво - брутен вътрешен продукт, инвестиции, финанси, пазар на труда, общи данни за икономиката, както и по отделни отрасли - промишленост, селско стопанство, съобщения, търговия и други.
В самостоятелен раздел са подбрани най-важните показатели за очертаване на профила на малките и средните предприятия в областта. Публикувана е информация за населението, здравеопазването, образованието, правосъдието, туризма, околната среда, регистър Булстат.
Данните в изданието са агрегирани на ниво област, община, по икономически сектори и отраслови групировки и по форма на собственост.
За годините между петгодишните печатни издания, последното от които е "Статистически сборник област Сливен 1996 - 2001", потребителите могат да ползват годишните издания като настоящото. С него се надяваме да бъде удовлетворена нарастващата потребност от статистическа информация при изграждането на регионална политика в съответствие с европейските изисквания.
 
Изданието може да се закупи в Териториално статистическо бюро - Сливен, бул. "Банско шосе" № 5 , тел. 044/ 61 34 19:
като печатно с цена 6.00 лв.
на електронен носител (дискета) с цена 6.00 лв.