Премини към основното съдържание

21 отбора се класираха за финала на „Дейтатон 2024“

Публикувано на: 12.04.2024 - 16:47

Двадесет и един ученически отбора от Шумен, Гоце Делчев, Сливница, Пловдив, Троян, Генерал Тошево, Пазарджик, Бургас, Варна, Петрич и София придобиха право на участие във финалния етап на второто издание на статистическото състезание на НСИ „Дейтатон 2024“.

Специално жури, съставено от експерти на Националния статистически институт, оцени и класира участниците, които в първия кръг от 20 март до 8 април представиха онлайн разработките си на тема „Статистически анализ на тенденциите и предизвикателствата пред обучението и професионалната реализация на младите хора в България“.

Финалният кръг на най-новото статистическо състезание на НСИ ще се проведе от 18 до 20 април в к.к. Боровец. Експертното жури ще определи на място темата, върху която ще работят финалистите. Те ще имат 48 часа по регламент, за да подготвят и представят разработките си.

Обявяването на победителите и награждаването ще бъдат на 20 април 2024 г. НСИ осигурява награди както за победителите и призьорите, така и за всички участници в състезанието.