Светът на статистиката

За четвърти път ТСБ – Габрово се включва в инициативата “Мениджър за един ден”

По инициатива на фондация „Джуниър Ачийвмънт” , всяка година, в над 100 държави от цял свят, лидери от всички сфери на обществения живот се обединяват за да предадат своите умения и натрупан опит на младото поколение.

На 28 март 2013 г. за дванадесета поредна година фондация “Джуниър ачийвмънт България” организира инициативата “Мениджър за един ден”. Ученици от цялата страна имаха  възможност да преживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации. В България, през 2013 г. участват  235 държавни институции и водещи български и международни компании.

За четвърта поредна година Териториалното статистическо бюро в Габрово участва в инициативата и беше  домакин за ученици от Професионалната гимназия по икономика “Рачо Стоянов” – гр. Дряново. Срещата през 2013 г. беше посветена на Международната година на статистиката.

Участниците в срещата на местата на директора и на началник отделите и на служителите в ТСБ –Габрово

Участници в инициативата

Петима от участниците в срещата бяха избрани да седнат на местата на директора, на началник отделите и на служителите в ТСБ –Габрово за един ден:  Петя Бонева, Ивайло Атанасов и Силвана Груева от 11 клас, Цветелина Станчева и Любомир Спасов. Учениците от 9 клас бяха запознати със Стратегическите цели и приоритети на ТСБ – Габрово през 2013 г., с нормативната база, задачите и ролята  на НСИ за развитието на държавата и обществото. В диалог със служителите младите икономисти опознаха ежедневната и отговорна дейност по събиране, обработване и разпространение на статистическата информация на територията на Габровска област.

Младите икономисти от ПГИ „Рачо Стоянов” получиха информационни и рекламни материали за многостранната дейност на НСИ. В края на работния ден, от името на Фондация „Джуниър ачийвмънт” и Териториалното статистическо бюро, директорът Георги Цветков връчи на  учениците сертификати за участие в инициативата.

Участниците в срещата със сертификати за участие в инициативата

Участници в инициативата със сертификати за участие